Η Σουηδία δεν θα στηρίξει το σχέδιο ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης ύψους 500 δισ. ευρώ, όπως προβλέπει η πρόταση της Γαλλίας και της Γερμανίας που υπέβαλαν την περασμένη εβδομάδα, ενώ δηλώνει πρόθυμη να διεξάγει συζητήσεις με τα άλλα μέλη του μπλοκ.

Η υπουργός Οικονομικών της Σουηδίας Μαγκνταλένα Άντερσον δήλωσε σήμερα ότι η χώρα της υποστηρίζει μια ενωμένη αντίδραση από την ΕΕ, αλλά δεν θα υποστηρίξει την πρόταση από το Βερολίνο και το Παρίσι που θα σήμαινε ότι το μπλοκ θα αξιοποιούσε την αγορά ομολόγων για ένα άνευ προηγουμένου ποσό χρημάτων και θα το διένειμε ως επιχορηγήσεις σε χώρες που έχουν πληγεί οικονομικά από την παγκόσμια πανδημία.

Όπως δήλωσε η Άντερσον στο Bloomberg TV «Θα υποστηρίξουμε επίσης ένα είδος ταμείου ανάκαμψης, αλλά θα πρέπει να συζητήσουμε ακριβώς πώς θα είναι και από την πλευρά μας πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι ρεαλιστικό τόσο όσον αφορά το μέγεθος όσο και τις προϋποθέσεις».

Τα σχόλια της Άντερσον μία μόλις ημέρα πριν από την παρουσίαση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της πρότασής της για το συνολικό πακέτο ανάκαμψης υπογραμμίζουν τις δύσκολες διαπραγματεύσεις που θα διεξαχθούν ανάμεσα στις 27 κυβερνήσεις της ΕΕ τις επόμενες εβδομάδες.

 

 

Share This