Διευκολύνσεις στους δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά ηλικίας μέχρι Γ’ γυμνασίου προσφέρει η κυβέρνηση, καθώς δεν προβλέπεται η λειτουργία ολοήμερου. Τι θα γίνει με τις καλοκαιρινές άδειες. Καθώς με την επανεκκίνηση και των δημοτικών, δεν προβλέπεται να λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, η κυβέρνηση προσφέρει διευκολύνσεις στους δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά μέχρι ηλικίας Γ’ γυμνασίου.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους γονείς που εργάζονται στον δημόσιο τομέα και θα μπορούν να έχουν μειωμένο ωράριο για να παίρνουν τα παιδιά τους από το σχολείο, λαμβάνοντας ειδική άδεια προκειμένου να παραλάβει το παιδί του από το σχολείο και να παραμείνει μαζί του.

Για τις ημέρες που τα παιδιά θα βρίσκονται στο σπίτι αν πραγματοποιούνται εκ περιτροπής μαθήματα με απόφαση του σχολείου, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε πως θα συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού και κάθε τέσσερις ημέρες ειδικής άδειας, οι υπάλληλοι θα χρεώνονται μια κανονική.

Ανέφερε επίσης πως θα υπάρξει μέριμνα για τις καλοκαιρινές άδειες για όσους γονείς έχουν ήδη εξαντλήσει τις ημέρες που δικαιούνται στο πλαίσιο της άδειας ειδικού σκοπού και εξήγησε πως τόσο το μειωμένο ωράριο όσο και η άδεια ειδικού σκοπού θα ισχύσουν μέχρι τέλος Ιουνίου που τελειώνει και η σχολική χρονιά. Για τις άδειες ειδικού σκοπού για τον ιδιωτικό τομέα, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι οι σχετικές ανακοινώσεις γίνονται από το υπουργείο Εργασίας.

 

 

 

Share This