Η γαλλική φαρμακευτική εταιρεία Sanofi πουλάει το μερίδιό της στην αμερικανική Regeneron Pharmaceuticals Inc. αξίας περίπου 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Regeneron συμφώνησε να επαναγοράσει από τη Sanofi μετοχές της ύψους 5 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσαν οι εταιρείες τη Δευτέρα. Η Regeneron ανακοίνωσε επίσης ότι η Sanofi σχεδιάζει να πουλήσει περίπου 12,8 εκατομμύρια μετοχές μέσω δημόσιας προσφοράς.

Η κίνηση αποτελεί μέρος της καινούργιας στρατηγικής του Διευθύνοντος Συμβούλου της Sanofi, Πολ Χάντσον για την φαρμακευτική. Η Sanofi ανακοίνωσε τον Δεκέμβριο ότι θα σταματήσει την προσπάθεια της για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων για τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις, εξοικονομώντας περισσότερα από 2 δισ. δολάρια προκειμένου να επικεντρωθεί σε ταχέως αναπτυσσόμενους τομείς όπως ο καρκίνος.

Η Sanofi κατέχει σήμερα περίπου 23,2 εκατομμύρια μετοχές της Regeneron, ή το 20,6% της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας, ανέφεραν οι εταιρείες. Η Sanofi θα συνεχίσει να κατέχει περίπου 400.000 μετοχές της Regeneron. Οι εταιρείες δήλωσαν ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή στην τρέχουσα συνεργασία τους.

Σύμφωνα με περσινή έκθεση αναλυτών της HSBC, μέσω συμφωνιών η Sanofi θα πετύχει να οικοδομήσει γρηγορότερα ένα φαρμακευτικό προφίλ στον τομέα του καρκίνου.

 

Πηγή: Bloomberg

 

 

Share This