Τα ψήγματα ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας καθώς αίρονται οι περιορισμοί, δίνει την απαραίτητη ώθηση στους επενδυτές της Wall Street την Τρίτη, για να «ανασάνουν».

Τα δεδομένα από το OpenTable δείχνουν ότι οι Αμερικανοί επιστρέφουν σιγά σιγά στα εστιατόρια και στα καταστήματα σε ορισμένες περιοχές της των ΗΠΑ όπως ανέφερε η Wall Street Journal, ενώ οι αριθμοί δείχνουν και αύξηση της δραστηριότητας των φορτηγών οχημάτων τις τελευταίες εβδομάδες.

Στα μάκρο θέματα, «βουτιά» στο -16,74% κατέγραψε ο δείκτης Chicago Fed στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, λόγω του lockdown από το -4,97% του Μαρτίου.

Ωστόσο οι σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας παραμένουν τεταμένες. Ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι ΗΠΑ ενδεχομένως να επιβάλλουν κυρώσεις σε βάρος της Κίνας εάν το Πεκίνο προχωρήσει το σχέδιο επιβολής νέου νόμου περί εθνικής ασφάλειας στο Χονγκ Κονγκ. Ενώ από τη μεριά του ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Γι προειδοποίησε ότι κάποιες πολιτικές δυνάμεις στις ΗΠΑ προσπαθούν να σύρουν τις δύο χώρες σε έναν «νέο Ψυχρό Πόλεμο».

Δείκτες

Την Παρασκευή ο Dow Jones ενισχύεται 2,24% στις 25.006 μονάδες, κατά 1,88% καταγράφει άνοδο ο S&P 500 στις 3.010 μονάδες, ενώ κέρδη 1,5% καταγράφει ο Nasdaq στις 9.467 μονάδες.

 

 

 

 

 

Share This