Ο χρόνος μετρά αντίστροφα πλέον για την εξασφάλιση πακέτου διάσωσης της Virgin Atlantic Airways και τα περιθώρια για την ανεύρεση πιθανών χρηματοδοτών περιορίζονται.

O CEO της αεροπορικής του Richard Branson, Shai Weiss, έκανε διαδοχικές παρουσιάσεις στα τέσσερα ενδιαφέρομενα μέρη που έχουν απομείνει κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg. Νωρίτερα αυτό τον μήνα, η Virgin Atlantic παρουσίασε τα σχέδια επιβίωσής της από την κρίση του κορωνοϊού σε δώδεκα εταιρείες. Μεταξύ αυτών, η Deutsche Bank, η Apollo Global Management, η Cerberus Capital Management, η Centerbridge Partners και η Greybull Capital.

Η αεροπορική επιδιώκει να πετύχει χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης τις επόμενες δυο με τρεις εβδομάδες, με ειδικό σύμβουλο αναδιάρθρωσης την Alvarez & Marsal.

Το σχέδιο επιβίωσης βασίζεται στην εξασφάλιση ποσού 750 εκατ. στερλινών, ώστε να αυξηθεί η ρευστότητα, συμπεριλαμβανομένων και 500 εκατ. στερλινών ιδιωτικής ή κρατικής χρηματοδότησης. Επιπλέον, το πακέτο διάσωσης θα περιλαμβάνει μια ένεση ρευστότητας από τον ίδιο τον ιδρυτή της εταιρείας, Richard Branson..

Mε e-mail, η Virgin Atlantic αναφέρει ότι εξερευνά όλες τις πιθανές επιλογές για να αποκτήσει εξωτερική χρηματοδότηση. Αναφέρεται επίσης ότι οι εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίζονται με τους μετόχους, μεταξύ των οποίων είναι και η βρετανική κυβέρνηση.

Εάν δεν υπάρξουν προσφορές, το βρετανικό Δημόσιο θα μπορούσε εναλλακτικά να χορηγήσει δάνειο ή να αποκτήσει άμεσα μερίδιο στην εταιρεία , επικαλούμενη το σχέδιο διάσωσης Project Birch που αφορά στρατηγικές εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το ταμείο που διαχειρίζεται η Τράπεζα της Αγγλίας λόγω της κακής αξιολόγησής τους, αναφέρει η ίδια πηγή.

 

Share This