Ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια ο αριθμός των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ σε διάστημα 2,5 μηνών καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα που έληξε στις 23 Μαϊου υπέβαλαν αιτήσεις 2,12 εκατ. Αμερικανοί.

Οι μέσες εκτιμήσες των οικονομολόγων σε έρευνα του Bloomberg εκτιμούσε ότι ο αριθμός θα ανέλθει στα 2,1 εκατομμύρια αιτήσεις.

Παρότι ο αριθμός που ανακοινώθηκε σήμερα είναι μικρότερος από τα 2,45 εκατομμύρια αιτήσεις της προηγούμενης εβδομάδας και καταφράφεται η όγδοη συνεχόμενη εβδομαδιαία πτώση, παραμένει πολύ υψηλότερος από τον μέσο όρο των δύο πρώτων μηνών του έτους που ήταν οι 212.000 αλλά και από το προ πανδημίας υψηλό τους των 695.000 αιτήσεων.

Οι συνεχιζόμενες αξιώσεις, που υπολογίζουν τους Αμερικανούς που διεκδικούν παροχές ανεργίας σε κρατικά προγράμματα, μειώθηκαν στα 21,1 εκατομμύρια για την εβδομάδα που έληξε στις 16 Μαΐου, καταγράφοντας την πρώτη μείωση κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε μια ένδειξη ότι λεχει ξεκινήσει η ανάκαμψη της αγοράς εργασίας με την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων.

 

Πηγή: Bloomberg

 

 

Share This