Με πτωτικά πρόσημα κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη σε συνέχεια των χθεσινών απωλειών, καθώς τα δεδομένα της βιομηχανίας των ΗΠΑ έδειξαν μια απότομη και αναπάντεχη αύξηση στα αποθέματα αργού, μειώνοντας τις ελπίδες για ομαλή ανάκαμψη της ζήτησης καθώς χαλαρώνουν σταδιακά τα μέτρα lockdown λόγω κορονοϊού ανά τον κόσμο.

Οι τιμές του πετρελαίου δέχονται πιέσεις και από την αβεβαιότητα σχετικά με τη δέσμευση της Ρωσίας για βαθιές περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου πριν από τη συνεδρίαση του OPEC+ στις 9 Ιουνίου.

Σε αυτό το κλίμα, το αργό τύπου WTI, παραδόσεως Ιουλίου, χάνει 1,04 δολάρια ή 3,17% και κινείται στα 31,78 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα, το Brent παραδόσεως Ιουλίου υποχωρεί 0.05 cents ή 0,14% και κινείται στα 34,56 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Τα στοιχεία από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου (API) έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 8,7 εκατ. βαρέλια στην εβδομάδα έως τις 22 Μαΐου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για 1,9 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατ. βαρέλια, 10 φορές πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, και τα αποθέματα ντίζελ και πετρελαίου θέρμανσης αυξήθηκαν κατά 6,9 εκατ. βαρέλια, σχεδόν τέσσερις φορές πάνω από τις εκτιμήσεις.

Οι επενδυτές αναμένουν αργότερα σήμερα την ανακοίνωση στοιχείων από την Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) και αν αυτά θα κινούνται στο ίδιο πλαίσιο με εκείνα του API.

 

Share This