Η κυβέρνηση του Βερολίνου είναι πιθανό να φτάσει σε συμφωνία με τις Βρυξέλλες για την κρατική διάσωση της Lufthansa ύψους 9 δισ. ευρώ, επισήμανε σήμερα ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος Thomas Jarzombek, τονίζοντας ότι η γερμανική αεροπορική χρειάζεται δίκαιη μεταχείριση.

«Οι προσφορές είναι στο τραπέζι και έχουμε ένα καλό ρεκόρ στο να φτάνουμε τελικά σε συμφωνίες», ανέφερε ο Jarzombek, που συντονίζει τα θέματα της αεροπορίας για λογαριασμό του υπουργικού συμβουλίου, μιλώντας στο δίκτυο RTL/ntv.

«Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί και τώρα», είπε.

Την Τετάρτη, η συμφωνία θεωρήθηκε ότι μπορεί και να ναυαγήσει όταν το εποπτικό συμβούλιο της Lufthansa δεν δέχτηκε τους όρους που έθεσαν οι Βρυξέλλες για τη διάσωση.

Ειδικότερα,  η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τη Lufthansa να παραιτηθεί από τα δικαιώματα προσγείωσης για έξι από τις 300 θέσεις που κατέχει η εταιρεία στα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου. Μάλιστα, η Lufthansa σε αυτά τα αεροδρόμια έχει μερίδιο τα 2/3 της αγοράς.

Σύμφωνα με τον Jarzombek, η Γερμανία θα αποσαφηνίσει τους όρους που συνδέονται με τη συμφωνία, συγκρίνοντάς τους με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν αντίπαλοι της Lufthansa, όπως η SAS ή η KLM / Air France.

 

Share This