Το ευρώ διαμορφώθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου και νομίσματα όπως το δολάριο Αυστραλίας καταγράφουν ράλι καθώς οι επενδυτές εστιάζουν σε θετικές ενδείξεις από την μετά τον κορονοϊό οικονομική ανάκαμψη της Κίνας και τις ελπίδες για χαλάρωση των εντάσεων ΗΠΑ-Κίνας.

Οι επενδυτές ήταν ανακουφισμένοι που ο Αμερικανός πρόεδρος Trump δεν έκανε καμία κίνηση να επιβάλει νέους δασμούς στην Κίνα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Παρασκευή, όταν περιέγραψε την απάντησή του στην αυστηρή τακτική που ακολουθεί το Πεκίνο έναντι του Χονγκ Κονγκ.

Θετικά επιδρά επίσης και η ανακοίνωση των στοιχείων για την μεταποίηση στην Κίνα, που εμφάνισε μικρή αλλά απροσδόκητη βελτίωση στην εργοστασιακή δραστηριότητα τον προηγούμενο μήνα.

Έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, το δολάριο διαμορφώνεται χαμηλότερα 0,3%, ενώ το ευρώ επωφελείται και διαμορφώνεται στο 1,1154 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος, σημειώνοντας άνοδο 0,4%.

Αναλυτές της ING επισημαίνουν ότι η “πόρτα” για ένα χαμηλότερο δολάριο έχει τώρα ανοίξει που τα αμερικανικά μέτρα αναφορικά με το Χονγκ Κονγκ ήταν λιγότερο σοβαρά από ό,τι αναμενόταν και καθώς η ομάδα OPEC+ πρόκειται να επεκτείνει τις περικοπές στην προμήθεια πετρελαίου, κάτι που θα ενισχύσει τα νομίσματα που είναι συνδεδεμένα με εμπορεύματα.

 

Share This