Οι επιχειρήσεις μεταποίησης στην ευρωζώνη φαίνεται ότι έχουν ξεπεράσει το ναδίρ τους, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που ανακοινώθηκε σήμερα, η δραστηριότητα ωστόσο υποχώρησε κατακόρυφα καθώς τα lockdowns εξαιτίας του κορονοϊού, περιόρισαν τη ζήτηση.

Πολλές χώρες στην ευρωζώνη έχουν σταδιακά αρχίσει να ανοίγουν εκ νέου τμήματα των οικονομιών τους παρά το ότι ανακοινώνονται ακόμη νέα κρούσματα.

Αφότου τον Απρίλιο διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί ποτέ τα τελευταία 22 χρόνια που διεξάγεται η έρευνα, ο μεταποιητικός ΡΜΙ της Markit ανέκαμψε μερικώς τον Μάιο.

Σημείωσε άνοδο στις 39,4 μονάδες τον Μάιο από τις 33,4 μονάδες του Απριλίου, παραμένοντας ωστόσο πολύ χαμηλότερα από τις 50 μονάδες που διαχωρίζει την ανάπτυξη από την ύφεση.

Ο δείκτης που μετρά την παραγωγή παρέμεινε σε χαμηλό επίπεδο, αλλά σχεδόν διπλασιάστηκε στις 35,6 μονάδες από το ιστορικό χαμηλό των 18,1 μονάδων τον Απρίλιο.

Η ύφεση στη μεταποίηση φαίνεται να βρέθηκε στο κατώτατο σημείο της τον Απρίλιο, με την παραγωγή να υποχωρεί με έναν αξιοσημείωτα βραδύ ρυθμό τον Μάιο, ανέφερε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Markit, Chris Williamson.

 

 

Share This