Η Κίνα κατήγγειλε σήμερα τη “χρόνια ασθένεια” του ρατσισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά τον θάνατο ενός Αφροαμερικανού κατά τη σύλληψή του από την αστυνομία, που οδήγησε σε βίαιες διαδηλώσεις σ’ ολόκληρη τη χώρα.

Οι ταραχές που σημειώνονται σε αμερικανικές πόλεις αποτελούν ένδειξη “της σοβαρότητας του προβλήματος του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Ζάο Λιζιάν.

Εξάλλου το Πεκίνο υποσχέθηκε σήμερα να απαντήσει στις ΗΠΑ, μετά τις ανακοινώσεις του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος θέλει να περιορίσει την είσοδο κινέζων πολιτών στην αμερικανική επικράτεια και να επιβάλει εμπορικές κυρώσεις στο Χονγκ Κονγκ.

“Κάθε δήλωση ή ενέργεια που βλάπτει τα συμφέροντα της Κίνας θα προσκρούσει σε μια σταθερή αντεπίθεση”, δήλωσε ο Ζάο Λιζιάν.

Ο κινέζος εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την απόφαση της Ουάσινγκτον να αποχωρήσει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), δήλωσε ακόμη πως οι ΗΠΑ είναι “εθισμένες στο να παραιτούνται” και πως η αποχώρησή τους αποκαλύπτει ότι επιδιώκουν την πολιτική της ισχύος και τη μονομέρεια.

Ο Ζάο δήλωσε στους δημοσιογράφους πως η διεθνής κοινότητα διαφωνεί με την εγωιστική, όπως τη χαρακτήρισε, συμπεριφορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Share This