«Παγωμένη» μοιάζει η Wall Street, καθώς οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με πρωτόγνωρες και ιδιαίτερα βίαιες διαδηλώσεις, ενώ οι επενδυτές έχουν να «μετρήσουν» και την ανακοίνωση της Κίνας, ότι θα προχωρήσει σε «πάγωμα» των εισαγωγών μίας σειράς αμερικανικών, αγροτικών προϊόντων.

Αποτέλεσμα των αρνητικών συνθηκών που επικρατούν ο Dow Jones να υποχωρεί 0,14%, ο S&P 500 να αποδυναμώνεται 0,05%, ενώ αντίθετα κέρδη της τάξης του 0,1% σημειώνει ο τεχνολογικός Nasdaq. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ημερών σχεδόν όλες οι πόλεις των ΗΠΑ συγκλονίζονται από διαδηλώσεις, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ την περασμένη εβδομάδα από αστυνομικούς στη Μινεάπολη.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ υπάρχουν ακόμη τρεις νεκροί, ενώ οι συλληφθέντες ξεπερνούν τις 4.400, με τους διαδηλωτές να γίνονται ιδιαίτερα βίαιοι, να συγκρούονται με την αστυνομία, ενώ σε κάποιες πόλεις υπήρξαν και βανδαλισμοί καταστημάτων.  Την ίδια ώρα ο Ντ. Τραμπ πραγματοποιεί συνεχείς συσκέψεις με το επιτελείο του και τους κυβερνήτες των ΗΠΑ, ενώ έχει απειλήσει -μέσω Twitter- ότι δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ εάν το κρίνει απαραίτητο.

Και εν τω μέσω των ταραχών κατέφθασε η ανακοίνωση από το Πεκίνο ότι θα σταματήσει τις εισαγωγές αμερικανικών αγροτικών προϊόντων όπως η σόγια, πιθανώς και ως «απάντηση» στις αμερικανικές επιθέσεις για το θέμα του Χονγκ Κονγκ.

Περισσότερο ψύχραιμοι εμφανίζονται οι επενδυτές στις ευρωπαϊκές αγορές, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Euro Stoxx 600 να ενισχύεται 0,83%. Στο +1% ο FTSE 100, με τον γαλλικό CAC 40 να ενισχύεται 1,13%. Σε θετική πορεία τόσο η ιταλική όσο και η ισπανική αγορά, καθώς οι FTSE MIB και IBEX 35 σημειώνουν κέρδη 1,34% και 1,44% αντίστοιχα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κλειστές παραμένουν σήμερα, λόγω αργίας, οι αγορές Αυστρίας, Γερμανίας, Δανίας, Ελβετίας, Νορβηγίας και Σουηδίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This