Σε οχυρωμένη πόλη παραπέμπει η Νέα Υόρκη, η οποία -πριν καν προλάβει να επανέλθει στην κανονικότητα από την κρίση του κοροναϊού-, αντιμετωπίζει τις νέες συνέπειες του κύματος οργής που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ, μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη.Τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media δείχνουν την πόλη να έχει μετατραπεί σε ένα θλιβερό τοπίο.

Οι δρόμοι που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, τώρα είναι άδειοι, ενώ τα μεγάλα καταστήματα που κάποτε δέσποζαν στους δρόμους έχουν κατεβάσει ρολά και τοποθέτησαν προστατευτικά στα τζάμια, ή ακόμα και ξύλινα πλαίσια.

Οι εργαζόμενοι, αντί να απασχολούν τους άλλοτε πολλούς πελάτες τους, σκεπάζουν με ξύλινες σανίδες τα σημεία που καταστράφηκαν. Σε σημεία των δρόμων, συναντά κανείς δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, έτοιμες να παρέμβουν εφόσον υπάρξει νέα εμπλοκή. Οι αρχές έχουν επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ, ένα μέτρο που θα ισχύσει μέχρι την Κυριακή. Ωστόσο χθες, η απαγόρευση δεν σταμάτησε χιλιάδες διαδηλωτές από το να βαδίσουν στους δρόμους.

 

 

 

 

Share This