Σημαντικές επιπτώσεις στα αποτελέσματα α’ τριμήνου επέφερε η πανδημία του κορονοϊού και στη Lufthansa. Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν οδήγησαν τα έσοδα σε μείωση της τάξης του 18% στα 6,4 δις ευρώ (προηγούμενο έτος: 7,8 δισ ευρώ), ενώ το προσαρμοσμένο EBIT κατέγραψε ζημία 1,2 δις ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2020 (προηγούμενο έτος: ζημία 336 εκατ. Ευρώ). Τα καθαρά αποτελέσματα έδειξαν ζημίες ύψους 2,1 δις ευρώ.

Συνολικά, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa μετέφεραν 21,8 εκατομμύρια επιβάτες τους πρώτους τρεις μήνες, κατά ένα τέταρτο λιγότερο από ο,τι το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους (- 26,1%). Η προσφορά φορτίου μειώθηκε κατά 15%. Τον Απρίλιο, οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa κατέγραψαν πτώση σε ποσοστό 98,1% σε ετήσια βάση σε αριθμούς επιβατών. Η προσφορά μειώθηκε κατά 96%.

Υπενθυμίζεται ότι το Εκτελεστικό Συμβούλιο της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας έκανε δεκτή τη συμφωνία που επετεύχθη την περασμένη εβδομάδα μεταξύ της γερμανικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την διάσωση της.

Επιμέλεια: Ελπίδα Πουρναρά

 

Share This