Ο πρόεδρος της Ρωσίας δεν προτίθεται να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, η οποία διοργανώνεται από την βρετανική κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ

“Δεν προβλέπεται να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής”, δήλωσε ο Πεσκόφ, απαντώντας στο ερώτημα, αν ο Ρώσος πρόεδρος αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, όταν ρωτήθηκε από ποιόν θα εκπροσωπηθεί η Ρωσία στην σύνοδο αυτή (Global Vaccine Summit 2020), παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στο υπουργείο Υγείας. “Στην περίπτωση αυτή πρέπει να ρωτήσετε το υπουργείο Υγείας”, είπε ο Πεσκόφ.

Ο Πούτιν είχε λάβει πρόσφατα πρόσκληση να συμμετάσχει στην σύνοδο από τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Η σύνοδος κορυφής (Global Vaccine Summit 2020) πραγματοποιείται αύριο, Πέμπτη 4 Ιουνίου, με πρωτοβουλία της βρετανικής κυβέρνησης . Όπως ανακοίνωσε η βρετανική πρεσβεία στην Μόσχα, κύριος στόχος της συνόδου κορυφής είναι η συγκέντρωση αναγκαίων πόρων για μια παγκόσμια συμμαχία στον τομέα των εμβολίων και την ανοσοποίηση, ώστε να διασφαλισθεί η πρόσβαση όλων στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Share This