Η πρωτοφανής κατάσταση στη διεθνή αγορά πετρελαίου κατά το Α’ τρίμηνο οδήγησε τον όμιλο σε ζημιές 96,68 εκατ. ευρω καθώς κατέγραψε απώλειες 91,47 εκατ. εξαιτίας της υποτίμησης των αποθεμάτων.

Ζημιές 91,47 εκατ. ευρώ από την υποτίμηση της αξίας αποθεμάτων αργού πετρελαίου και προϊόντων προκάλεσε στη Μοτορ οιλ το πρώτο τρίμηνο η μεγάλη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου με αποτέλεσμα ο ενεργειακός όμιλος να περάσει σε αρνητικό αποτέλεσμα έναντι υψηλών κερδών το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύθηκαν μετά το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου η Motor Oil εμφάνισε ζημιές 96,68 εκατ. ευρώ μετά τους φόρους έναντι κερδών 106,27 εκατ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 και το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών προήλθαν από την υποτίμηση των αποθεμάτων.

Υπογραμμίζεται ότι και ο κύκλος εργασιών του ομίλου σημείωσε σημαντική πτώση λόγω της μείωσης των τιμών αλλά και της ζήτησης καυσίμων μετά την επιβολή lockdown τον Μάρτιο. Ειδικότερα τα έσοδα υποχώρησαν σε 1,648 δισ. από 2,2 δισ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Η πρωτοφανής πτώση της τιμής του πετρελαίου έφερε στην Motor Oil απώλειες πολύ μεγάλου ύψους από την αποτίμηση των αποθεμάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι οι απώλειες από αυτή την πλευρά ήταν μόλις 540 χιλ. ευρώ ενώ φέτος εκτινάχθηκαν, όπως προαναφέρθηκε στα 91,47 εκατ. ευρώ.

 

 

 

 

Share This