Παράταση του επιδόματος ανεργίας στους 120.000 εποχικά απασχολούμενους στα ξενοδοχεία που δεν θα επαναπροσληφθούν την τουριστική σεζόν και επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών στους εποχικά εργαζόμενους μερικής απασχόλησης, προβλέπει η δέσμη μέτρων της κυβέρνησης για τον τομέα του τουρισμού.Για τους εργαζόμενους που απασχολούνται εποχικά στον τομέα των ξενοδοχείων και του τουρισμού γενικότερα, δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες τους να τους θέσουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας, από 1/6/2020 έως 30/9/2020, εφόσον προηγουμένως τους επαναπροσλάβουν.

Για τους εποχικά εργαζόμενους που δεν έχουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης και λαμβάνουν το εποχικό επίδομα ανεργίας από 9/2019 έως 2/2020, θα δικαιούνται επίδομα ανεργίας για τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, ίσο με το τελευταίο µηνιαίο επίδοµα ανεργίας (400 ευρώ) που έλαβαν, με προϋπόθεση να παραμένουν στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ την περίοδο 9/2019 έως 2/2020.

Αν επαναπροσληφθούν με μερική απασχόληση στις εποχικές αυτές επιχειρήσεις, θα καλυφθούν οι ασφαλιστικές τους εισφορές από τον κρατικό προϋπολογισµό για το διάστηµα από 1ης Ιουνίου έως 30 Σεπτεµβρίου. Οι επιχειρήσεις που κάνουν χρήση των µέτρων υποχρεούνται να µην κάνουν απολύσεις.

Share This