Ανώτατο στέλεχος της HSBC στην Ασία υποστήριξε δημόσια τον αμφιλεγόμενο νόμο περί εθνικής ασφάλειας της κινεζικής κυβέρνησης για το Χονγκ Κονγκ. Το στέλεχος της τράπεζας Πήτερ Γουονγκ υπέγραψε μια φόρμα διαμαρτυρίας για την υποστήριξη της προτεινόμενης από την Κίνα νομοθεσίας για την ασφάλεια, σύμφωνα με σχόλια που δημοσιεύτηκαν στον επίσημο λογαριασμό WeChat της τράπεζας.
Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση η τράπεζα επαναλαμβάνει ότι υποστηρίζει τους νόμους που σταθεροποιούν την κοινωνική ασφάλεια του Χονγκ Κονγκ και αναζωογονούν την οικονομία σύμφωνα με την αρχή «μία χώρα, δύο συστήματα».
Αυτά είναι τα πρώτα δημόσια σχόλια της HSBC σχετικά με το θέμα μετά την επίπληξη της τράπεζας από τον πρώην διοικητή του Χονγκ Κονγκ Leung Chun-ying για το γεγονός ότι η HSBC δεν υποστήριξε δημόσια το σχέδιο της Κίνας να θεσπίσει εθνική νομοθεσία για την ασφάλεια στην πόλη.
Η τράπεζα με έδρα το Λονδίνο πέρυσι είχε βρεθεί στο στόχαστρο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και τα υποκαταστήματά της είχαν υποστεί βανδαλισμούς μετά το κλείσιμο λογαριασμών που συνδέονται με τους διαδηλωτές. Η τράπεζα είχε επικαλεστεί ασυνεπή δραστηριότητα στους λογαριασμούς που έκλεισε, αλλά τα κίνητρά της αμφισβητήθηκαν.
Πηγή: Bloomberg

 

Share This