Αν υπάρξει δεύτερο κύμα της πανδημίας θα είναι πιο διαχειρίσιμο, επεσήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Μυτιληναίος, Ευάγγελος Μυτιληναίος, μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση των μετόχων, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να αποφύγουμε το lock down.

Ο κ. Μυτιληναίος τόνισε ότι η χώρα μας κατάφερε να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση στην πρώτη φάση ιδιαίτερα αποτελεσματικά, πρόσθεσε ωστόσο ότι αυτά που έπονται φαίνεται ότι αποτελούν μεγαλύτερη πρόκληση. Προέβλεψε δύσκολη χρονιά για τη χώρα εξαιτίας και των επιπτώσεων στον τουρισμό αλλά υπογράμμισε ότι μπορεί να δούμε μεγάλη ανάκαμψη και «αν λάβουμε υπόψη και τη ρευστότητα, η Ελλάδα θα μπει σε άλλη εποχή».

Διεθνώς, όπως είπε η κρίση αναμένεται να είναι συντριπτική, ενώ ακόμα δεν αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος των επιπτώσεων, καθώς η κρίση είναι σε εξέλιξη.

Ο κ. Μυτιληναίος περιέγραψε την ανταπόκριση της εταιρείας στα νέα δεδομένα επισημαίνοντας ότι «Την ώρα που ακόμα και ανταγωνιστές της ανά τον κόσμο “κατέβασαν” τους διακόπτες μείναμε ανοικτοί, διασφαλίζοντας αδιάλειπτη συνέχιση της παραγωγής, διατήρηση της αλυσίδας εργασίας και ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Μπορούμε και κοιτούμε αυτή τη κρίση στα μάτια, διότι λειτουργήσαμε ορθά, έγκαιρα και αποτελεσματικά».

Παρουσιάζοντας δε τα πεπραγμένα του έτους αναφέρθηκε στη θεμελίωση του νέου εργοστασίου ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, την έκδοση Ευρωομολόγου, ύψους 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,5%, την ανάπτυξη στο φυσικό αέριο με μερίδιο αγοράς 37%, και στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας όπου το μερίδιο της Protergia ξεπέρασε το 5,5%, τις εξαγορές του 60% της Zeologic και της ΕΠΑΛΜΕ καθώς και την απόκτηση του 100% της METKA.

Τέλος, για το μέρισμα, τόνισε πως «τώρα που βλέπουμε ότι η έξαρση του ιού υποχωρεί, πήραμε τη σωστή απόφαση και κάνουμε το καλύτερο για τους μετόχους μας». Η πρόταση του ΔΣ προβλέπει την διανομή μερίσματος 0,36 ευρώ (0,342 € μετά την αφαίρεση του φόρου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This