Πληροφορίες για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί έως τώρα το υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με την απαλλαγή των μαθητών από το μάθημα των θρησκευτικών, με ουδέτερη υπεύθυνη δήλωση και τη διάθεση εναλλακτικού μαθήματος, ζητά με έγγραφό το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με το δικηγόρο Βασίλη Σωτηρόπουλο, το ΣτΕ θα εξετάσει τη συμμόρφωση του υπουργείου Παιδείας στις 2 Οκτωβρίου. Όπως επισημαίνει ο κ. Σωτηρόπουλος, «σε καμία διάταξη του νομοσχεδίου δεν έχει αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα, ενώ η σχολική χρονιά πλησιάζει προς το τέλος της και μια νέα σχολική χρονιά είναι έτοιμη να αρχίσει».

Αναλυτικά η ανάρτηση του δικηγόρου:

«Το νομοσχέδιο του Υπουργείο Παιδείας εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής. Το Συμβούλιο της Επικρατείας με το συγκεκριμένο έγγραφό του ζητάει να πληροφορηθεί από το Υπουργείο Παιδείας ποιές ενέργειες έχει κάνει για να συμμορφωθεί με την απόφαση της Ολομέλειάς του που όρισε ότι πρέπει να απαλλάσσονται οι μαθητές από το μάθημα των θρησκευτικών με ουδέτερη υπεύθυνη δήλωση και να διατίθεται σε αυτούς ένα εναλλακτικό μάθημα (π.χ. ηθικής) για όσους δεν επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα ομολογιακά θρησκευτικά για συνειδησιακούς λόγους. Την διαδικασία κίνησε μια από τις προσφεύγουσες στο ΣτΕ, αλλά και στο ΕΔΔΑ, η οποία αναμένει να δει κατά πόσο το Υπουργείο εφαρμόζει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Σε καμία διάταξη του νομοσχεδίου δεν έχει αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα, ενώ η σχολική χρονιά πλησιάζει προς το τέλος της και μια νέα σχολική χρονιά είναι έτοιμη να αρχίσει. Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα εξετάσει την συμμόρφωση του Υπουργείου Παιδείας στις 2 Οκτωβρίου. Σε αυτή την διαδικασία εκπροσωπώ την προσφεύγουσα μητέρα και την κόρη της. Αναρωτιέμαι αν στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας θα βρεθεί κάποιος βουλευτής να θέσει υπόψη την εν λόγω εκκρεμότητα στον νομοθέτη».

 

 

 

 

 

Share This