Περιορίζει τις απώλειές της η ελληνική αγορά, καθώς μετριάζονται οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, ενώ αρκετοί τίτλοι υψηλής κεφαλαιοποίησης κατόρθωσαν να γυρίσουν σε θετικό πρόσημο. Περιορίζει τις απώλειές της η ελληνική αγορά, καθώς χαλαρώνουν οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές, μετά από αρκετό χρονικό διάστημα όπου καταγράφηκαν σημαντικές ρευστοποιήσεις.

Η καλή πορεία τόσο των τραπεζικών μετοχών όσο και γενικότερα του Γενικού Δείκτη στις προηγόυμενες συνεδριάσεις, οδήγησε αρκετούς επενδυτές σε κατοχύρωση κερδών, ενώ αρνητική ήταν η επίδραση από την ανακοινώση των προσωρινών στοιχείων για το ΑΕΠ α’ τριμήνου 2020.

Παρά το ότι τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο α’ τρίμηνο, με συρρίκνωση 0,9% σε ετήσια βάση και -1,6% σε σχέση με το δ’ τρίμηνο του 2019, σαφώς δεν ήταν θετικά, ωστόσο η συρρίκνωση του ΑΕΠ είναι μικρότερη σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί 1,07% στις 666,77 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να φθάνει στα 40,07 εκατ. ευρώ. Ανοδικά κινούνται 26 μετοχές, 66 πτωτικά και 11 παραμένουν αμετάβλητες. Στο -1,27% ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, ενώ 097% χαμηλότερα κινείται αυτός μέσης κεφαλαιοποίησης.

Σημειώνεται ότι πτωτικές τάσεις επικρατούν και στις διεθνείς αγορές οι οποίες ωστόσο τις προηγούμενες ημέρες σημείωσαν ένα εντυπωσιακό ράλι με το ελληνικό χρηματιστήριο να σημειώνει μικρή μόνο άνοδο. Από τις αρχές του έτους οι απώλειες της εγχώριας αγοράς είναι υπερδιπλάσιες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων. Σήμερα συνεδριάζει η ΕΚΤ με τις αγορές να περιμένουν μια γενναία αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, προσδοκία που τροφοδότησε το ανοδικό ράλι των ευρωπαϊκών αγορών τις προηγούμενες ημέρες.

Αποτέλεσμα της σχετικά καλύτερης διάθεσης είναι να περιορίζονται οι απώλειες των τραπεζικών μετοχών, με τον αντίστοιχο δείκτη να διαμορφώνεται στο -2,19%.

Σημαντικά έχουν περιοριστεί οι απώλειες και για τις περισσότερες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, με τη ΔΕΗ να βρίσκεται στο -0,11% ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε να υποχωρεί άνω του 2%, ενώ ανάλογη εικόνα εμφανίζουν οι τίτλοι των Coca-Cola, ΟΤΕ και ΟΠΑΠ.

Στον αντίποδα «ανθεκτικές» εμφανίζονται οι μετοχές της Aegean (4,22%) και της Σαράντης (3,45%), με την πρώτη να δέχεται βοήθεια μετά την ανακοίνωση για σταδιακή αποκατάσταση των πτήσεων.

 

 

 

 

 

Share This