Ζημιές που έφτασαν τα 14,8 εκατ. ευρώ κατέγραψε η Intralot κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020. Παράλληλα ο καθαρός δανεισμός ανήλθε στα €611,1 εκατ., μειωμένος κατά €36,4 εκατ. σε σύγκριση με τo Α’ τρίμηνο του 2019. Αξιολογώντας τα τελευταία διαθέσιμα δεδομένα του Μαΐου 2020 και τις συνθήκες που επικρατούν αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα (lockdown) ανά αγορά, σε συνδυασμό με την σταδιακή επαναφορά των αθλητικών γεγονότων, η βέλτιστη εκτίμηση της εταιρίας για το 2020 ως προς τις επιπτώσεις της πανδημίας παραμένει στην περιοχή των €25 εκατ. σε επίπεδο EBITDA του Ομίλου.

Κατά το A’ τρίμηνο του 2020, τα έσοδα του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα €102,0 εκατ. Κατά την τρίμηνη αυτή περίοδο, τα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν στα €15,8 εκατ., ενώ το προσαρμοσμένο EBITDA στα €13,7 εκατ.

Το περιθώριο EBITDA ως προς τα έσοδα διαμορφώθηκε στο 15,5%, ενώ το περιθώριο EBITDA ως προς το GGR στο 20,5%. Το EBT διαμορφώθηκε στα €-14,8 εκατ. (Περιθώριο EBT: -14,5%). Το ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) από συνεχιζόμενες δραστηριότητες διαμορφώθηκε στα €-17,6 εκατ.

Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές κατά το Α’ τρίμηνο του 2020 ανήλθαν στα €9,5 εκατ. Οι Καθαρές Επενδύσεις κατά το Α’ τρίμηνο του 2020 ανήλθαν στα €5,6 εκατ., έναντι €17,4 εκατ. κατά το Α’ τρίμηνο του 2019. Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα του Ομίλου κατά το Α’ τρίμηνο του 2020 ανήλθαν στα €142,0 εκατ., υψηλότερα κατά €7,4 εκατ. σε σχέση με το Α’ τρίμηνο του 2019.

Στις 11 Μαίου 2020, η INTRALOT ανακοίνωσε την επιτυχή εισαγωγή στοιχηματισμού στα eSports για την Intralot de Peru, επιτρέποντας στην ηγέτιδα εταιρεία τυχερών παιχνιδιών στο Περού να εμπλουτίσει το στοιχηματικό της προϊόν και να αναβαθμίσει περαιτέρω την ψυχαγωγική εμπειρία του παίκτη σε ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τμήματα της διαδικτυακής αγοράς τυχερών παιχνιδιών.

Στις 13 Μαΐου 2020, η INTRALOT ανακοίνωσε την έναρξη του «Sports Bet Montana» στην πολιτεία της Μοντάνα των ΗΠΑ. Η INTRALOT εγκατέστησε στην Μοντάνα τη νέα της πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος INTRALOT Orion, επιτρέποντας στην Λοταρία της Μοντάνα να προσφέρει αθλητικό στοιχηματισμό μέσω τερματικών αυτόματης εξυπηρέτησης και κινητών τηλεφώνων.

Στις 1 Ιουνίου 2020, η INTRALOT και η θυγατρική της στις ΗΠΑ, INTRALOT Inc., ανακοίνωσαν την έναρξη λειτουργίας του Ψηφιακού Αθλητικού Στοιχήματος στην Washington, DC. Η INTRALOT, στο πλαίσιο της υπάρχουσας σύμβασης της με την DC Lottery, υλοποίησε τη νέα της πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος INTRALOT Orion για να προσφέρει μέσω του GambetDC αθλητικό στοίχημα σε κινητά και επιτραπέζιους υπολογιστές.

O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κ. Χρήστος Δημητριάδης δήλωσε: «Κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του έτους, συνεχίσαμε να παρατηρούμε αύξηση του όγκου συναλλαγών τυχερών παιχνιδιών και βελτίωση της απόδοσης τεχνολογικών συμβολαίων στην Βόρεια Αμερική, αποδεικνύοντας τη δυναμική της περιοχής. Τα έσοδα του Ομίλου και το EBITDA επηρεάστηκαν κυρίως από την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου στην Βουλγαρία, τις εξελίξεις στην Τουρκία και τον αντίκτυπο της πανδημίας σε χώρες εκτός των ΗΠΑ. Προχωρώντας στην επόμενη μέρα της εταιρίας, αναμένουμε ότι η νέα μας στρατηγική, όπως παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης και όπως ήδη εφαρμόζεται, θα επαναφέρει την εταιρία σε τροχιά ανάπτυξης.»

 

 

 

 

 

Share This