Τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του ΟΠΑΠ καταθέτει η Optima Βank σε έκθεσή της με τίτλο «Ο ΟΠΑΠ αισθάνεται τα πρώτα συμπτώματα της covid 19», στην οποία διατηρεί τη σύσταση «buy» με τιμή -στόχο στα 10,8 ευρώ. Η Optima σημειώνει ότι το lockdown που επιβλήθηκε στα πρακτορεία του ΟΠΑΠ θα βαρύνει τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, αντιστρέφοντας την αρχικά θετική πορεία στο τρίμηνο.

Ειδικότερα, εκτιμά ότι ο τζίρος του Οργανισμού (GGR) θα καταγράψει κάμψη 15% σε ετήσια βάση, στα 338 εκατ. ευρώ. Τα EBITDA αναμένονται στα 83 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας πτώση 19% σε ετήσια βάση ενώ τα καθαρά κέρδη εκτιμώνται στα 34 εκατ. ευρώ, με πτώση 32%.

Τι «βλέπει» για το μέρισμα

Όσον αφορά στο μέρισμα, η χρηματιστηριακή υπενθυμίζει ότι ο ΟΠΑΠ στην ανακοίνωσή του για τα αποτελέσματα 2019 απέφυγε να προτείνει τακτικό μέρισμα για την παρελθούσα χρήση λόγω χαμηλής ορατότητας, ενώ είχε διανείμει ήδη έκτακτο μέρισμα 1 ευρώ ανά μετοχή το Φεβρουάριο. Η Optima εκτιμά ότι ο ΟΠΑΠ θα διανείμει μέρισμα 0,25 ευρώ για τη χρήση 2019, οριακά υψηλότερα από το κάτω όριο των 0,225 ευρώ ανά μετοχή που προβλέπεται (35% των καθαρών κερδών της μητρικής, με τα κέρδη ανά μετοχή του 2019 να διαμορφώνονται στα 0,6457 ευρώ).

 

 

 

Share This