Ξεπέρασε το επίπεδο των 680 μονάδων ο Γενικός Δείκτης του ΧΑ αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη ακολουθώντας, αν και αρκετά πιο συγκρατημένα, την έντονα ανοδική πορεία των ξένων αγορών. Σημειώνεται ότι Ευρώπη και Αμερική βρίσκονται σε ισχυρή ανοδική τροχιά της τελευταίες ημέρες ενώ η ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία στις ΗΠΑ πριν από λίγο, τα οποία ήταν πολύ καλύτερα των αναμενόμενων, διεύρυναν τα κέρδη με τα futures του S&P 500 να αποκομίζουν κέρδη άνω του 2%.

Στην εγχώρια αγορά ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 682 μονάδες και ενισχύεται σε ποσοστό 2,05% ενώ ο δείκτης των τραπεζών, που έχει υποστεί απώλειες άνω του 60% από τις αρχές του έτους, ξεχωρίζει με κέρδη +8,51%. Μεγάλος πρωταγωνιστής η μετοχή της Eurobank με κέρδη +10,97% στον απόηχο της ανακοίνωσης της συμφωνίας με την doValue. Σημειώνεται ότι με τη μεγάλη τιτλοποίηση Cairo και την πώληση της θυγατρικής εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων FPS στην doValue ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας υποχωρεί στο 15,6%.

Η μετοχή της Alpha Bank ενισχύεται σε ποσοστό 9,05%, της Εθνικής Τράπεζας κατά 7,65% ενώ κέρδη 5% σημειώνει η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς. Σημειώνεται ότι σε έκθεσή της της Deutsche Bank προχωρά σε σύσταση «buy» για την μετοχή της Alpha Bank και υπογραμμίζει παράλληλα τις θετικές προοπτικές για την Eurobank.

Ο δείκτης των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό +2,23% ενώ ξεχωρίζει η μετοχή της Μυτιληναίος με άνοδο 5,51%, της Φουρλής με +4,52% ενώ ισχυρή άνοδο κατά 3% εμφανίζει η μετοχή της Coca Cola HBC. Μικρή πτώση σημειώνει η μετοχή του ΟΤΕ. Ο όγκος συναλλαγών ξεπερνά τα 65 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η εγχώρια αγορά δεν έχει ακολουθήσει το μεγάλο ράλι των τελευταίων εβδομάδων που έχουν σημειώσει οι διεθνείς αγορές.

Share This