Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρούνο Λε Μερ χαρακτήρισε το σχέδιο τόνωσης της Γερμανίας ως «καλά νέα» για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αλλά προέτρεψε το μπλοκ να προχωρήσει γρήγορα με τα δικά του σχέδιο και το ταμείο ανάκαμψης στο οποίο κάποιοι αντιτίθενται.

Η Γαλλία, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει πακέτα στήριξης για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τον τουρισμό της, θα παρουσιάσει ένα ευρύτερο πακέτο τόνωσης τις επόμενες εβδομάδες που θα τεθεί σε ισχύ από τον Σεπτέμβριο, δήλωσε ο Λε Μέρ σε συνέντευξη τύπου με τον γερμανό υπουργό Οικονομίας Πήτερ Αλτμαιερ.

Ο Λε Μερ έχει προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι εάν οι χώρες επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους σε διαφορετικούς χρόνους και βαθμούς, θα αυξηθεί η οικονομική απόκλιση στη ζώνη του ευρώ γεγονός που θα μπορούσε να προκαλέσει την κατάρρευση του νομισματικού μπλοκ.

Όπως είπε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει βρει τη σωστή ισορροπία με ένα σχέδιο να μοιραστεί το χρέος για το ταμείο που θα εκταμιεύσει 500 δισ. ευρώ επιχορηγήσεων σε χώρες που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη και θα συνδυαστεί με άλλα 250 δισ. ευρώ σε δάνεια. Οι χώρες που έχουν αντιταχθεί στο σχέδιο δεν θα πρέπει να εισαγάγουν επιπλέον προϋποθέσεις, πρόσθεσε.

«Όταν αντιμετωπίζεις μια τέτοια κρίση, δεν βάζεις όρους στην αλληλεγγύη. Χρειαζόμαστε χρήματα. Χρειαζόμαστε πολλά χρήματα. Και χρειαζόμαστε τα χρήματα τώρα », είπε ο Λε Μερ.

Πηγή: Bloomberg

 

Share This