Αναπάντεχη ανάκαμψη καταγράφει η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ τον Μάιο καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας της χώρας το ποσοστό της ανεργίας διαμορφώθηκε στο 13,3% από 14,7% τον πορηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με το Bloomberg η εξέλιξη σηματοδοτεί ότι ο ρυθμός ανάκαμψης της οικονομίας είναι γρηγορότερος από ό,τι προβλέπονταν.

Συγκεκριμένα οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατομμύρια τον Μάϊο και ενώ τον Απρίλιο είχαν μειωθεί κατά 20,7 εκατ., που ήταν και η μεγαλύτερη μείωση που είχε καταγραφεί από 1939.

Οι οικονομολόγοι προέβλεπαν ότι οι θέσεις εργασίας θα μειώνονταν κατά 7,5 εκατ. και το ποσοστό της ανεργίας θα αυξάνονταν στο 19%.

Οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου και τα Futures της Wall Street σημείωσαν άνοδο μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, ενώ το δολάριο σημείωσε άνοδο έναντι του γεν.

«Αυτές οι βελτιώσεις στην αγορά εργασίας αντικατοπτρίζουν την περιορισμένη επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας μετά τα μέτρα του Μαρτίου και του Απριλίου για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19)», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.

 

Πηγή: Bloomberg

 

 

Share This