“Η Ελλάδα εμφάνιζε πολύ καλές επιδόσεις πριν την κρίση του κορονοϊού”, δήλωσε ο Μάριο Σεντένο, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist με θέμα “Ευρωζώνη: Η αναζήτηση του ‘εμβολίου’ για τον κορονοϊό”, ενώ πρόσθεσε ότι η χώρα μας “είχε ανακτήσει τον έλεγχο της οικονομίας και δεν ήταν πια η ίδια χώρα που ζήτησε βοήθεια πριν από 10 χρόνια”.

Σε αυτή την κρίση, δεν υπάρχει τρόικα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν δωρεάν χρήματα, τόνισε, κάνοντας παράλληλα λόγο για ένα “δίκτυ ασφαλείας” που έχει διαμορφωθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο “για να προστατεύσουμε τα πιο ευάλωτα μέλη και τομείς. Τα κονδύλια θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν με σύνεση – χρειάζονται κανόνες για τις δαπάνες”, ανέφερε.

“Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Eurogroup, όλοι μας αντιδράσαμε ταχύτατα στο πλαίσιο της εντολής μας. Σε μόλις τρεις μήνες η απάντηση στην κρίση έχει φτάσει τα 3 τρισ. ευρώ. Η κρίση αυτή είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε τις προτεραιότητες στον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό, να επενδύσουμε σε νέους τομείς, να μειώσουμε την εξάρτηση μας από τις ξένες εφοδιαστικές αλυσίδες”, πρόσθεσε ο Σεντένο.

Επιμέλεια: Ελπίδα Πουρναρά

 

Share This