Την εκτίμηση ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία τον Ιούλιο για το Ταμείο των 750 δισ. ευρώ που έχει στόχο να βοηθήσει τις οικονομίες της ΕΕ να ανακάμψουν από την ύφεση που προκάλεσε ο κορωνοϊός, εξέφρασε ο επικεφαλής του τομέ οικονομικών της ΕΕ, Πάολο Τζεντιλόνι, παρά το γεγονός ότι κάποιες χώρες έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην πρόταση που είναι στο τραπέζι.

Οι ηγέτες σύντομα θα αρχίσουν να συζητούν το σχέδιο της Κομισιόν που προβλέπει επιχορηγήσεις 500 δισ. και δάνεια 250 δισ. προς τα μέλη της ΕΕ.

Το πρόγραμμα που χρειάζεται να πάρει την έγκριση των κοινοβουλίων της κάθε χώρας της ΕΕ θα χρηματοδοτηθεί από την έκδοση κοινού χρέους, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα για στενότερη οικονομική ενοποίηση της περιοχής.

«Νομίζω ότι είναι πιθανό ότι η συμφωνία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα έρθει τον Ιούλιο», είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg, ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, εννοώντας το σώμα των 27 ηγετών.

Πρόσθεσε ότι η Γερμανία θα αναλάβει την κυλιόμενη προεδρία της ΕΕ από 1ης Ιουλίου και πιστεύει ότι αυτό θα βοηθήσει στο να επέλθει συμφωνία για το πακέτο.

Πηγή: Bloomberg

 

Share This