Την αποπομπή του μέλους του ΔΣ και κληρονόμου της Estee Lauder, Robert, ζητούν οι εργαζόμενοι του κολοσσού στον κλάδο των καλλυντικών, προβάλλοντας ως αιτία την υποστήριξη που παρέχει στον Ντόναλντ και ασκώντας κριτική εναντίον του για τη στάση του στο πρόσφατο περιστατικό αστυνομικής βίας κατά του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων σε όλο τον κόσμο..

Σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο, William Lauder, πάνω από 100 υπάλληλοι ζητούν την απομάκρυνσή του λόγω των δωρεών που έκανε στον Τραμπ αλλά και ανησυχιών για τον αντίκτυπο ου θα έχει η παραμονή του στις εταιρικές αξίες, στη σχέση της επιχείρησης με τη Μαύρη κοινότητα και τους έγχρωμους εργαζόμενους σε αυτήν, καθώς και την κληρονομία που θα αφήσει πίσω της η εταιρεία.

Ο 76χρονος γιος των ιδρυτών Estee και Joseph Lauder, είναι Ρεπουμπλικάνος, είχε θητεύσει ως διπλωμάτης επί Ρόναλντ Ρίγκαν πριν κατέβει για δήμαρχος της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1980 όπου έχασε από τον Rudy Giuliani. Από το 2016 που ξαναμπήκε στο ΔΣ της Estee Lauder, έκανε δωρεές άνω του 1,6 εκατ. δολ. σε οργανώσεις υπέρ του Τραμπ.

Εταιρείες σε διάφορες βιομηχανίες προσπαθούν να σταθμίσουν τα μηνύματά τους προς υπαλλήλους και πελάτες, την ώρα που η Αμερική βράζει με ογκώδεις και οργισμένες διαδηλώσεις για τονρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα. Στελέχη ψάχνουν για τα σωστά λόγια καθώς η προσοχή του κόσμου παραμένει στις διαδηλώσεις που συνεχίζονται για 10η ημέρα.

Σχεδόν το σύνολο των 50 μεγαύτερων εταιρειών του κόσμου, από την Goldman Sachs έως την Apple, έχουν κάνει δημόσιες δηλώσεις υπέρ των μαύρων Αμερικανών. Περισσότερα από 1 δισ. δολάρια έχουν δεσμευτεί για το NAACP, το Black Lives Matter και άλλες οργανώσεις.

Πολλές από τις φίρμες της Estee Lauder, όπως η Clinique, η La Mer και η ίδια η Estee Lauder έχουν δημοσιοποιήσει σύντομες δηλώσεις σχετικά με τις φυλετικές ανισότητες στις ΗΠΑ χωρίς να αναφέρουν τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες. Για τους υπαλλήλους όμως αυτό δεν είναι αρκετό.

Πηγή: Bloomberg

 

Share This