Η χειρότερη χρονιά της αεροπορίας θα είναι το 2020 με τις απώλειες να φτάνουν σε αριθμούς ρεκόρ ενώ αναμένεται και το 2021 να έχει ζημιά για τις αερομεταφορές.

Η κρίση του κορονοϊού θα οδηγήσει την αεροπορική βιομηχανία σε ετήσιες απώλειες ρεκόρ 84 δισεκατομμυρίων δολαρίων καθώς το 2020 καθίσταται «η χειρότερη χρονιά στην ιστορία της αεροπορίας», προέβλεψε σήμερα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA).

Επίσης «μετά τις καθαρές απώλειες 84 δισεκ. δολαρίων φέτος, προβλέπουμε επιπλέον απώλειες 15 δισεκ. δολαρίων το 2021», εξήγησε η IATA, καθώς οι 290 αεροπορικές εταιρίες που είναι μέλη της πλήττονται σκληρά από το κλείσιμο των συνόρων που αποφασίσθηκε παντού στον κόσμο για να σταματήσει η μετάδοση του κορονοϊού.

Η κυκλοφορία των επιβατών των αερογραμμών αναμένεται να αυξηθεί κατά 55% το 2021 σε σύγκριση με φέτος, ενώ θα παραμείνει κατά 29% κάτω από τα επίπεδα του 2019, ανέφερε η IATA σε επικαιροποιημένη πρόβλεψή της. Υπενθυμίζουμε πως η ΙΑΤΑ τον Μάρτιο είχε προβλέψει οτι  η ταχεία διάδοση του κορονοϊού θα προκαλέσει πλήγμα στις εταιρείες του κλάδου με την μείωση των εσόδων να ανέρχεται μεταξύ 63 και 113 δισ. δολαρίων.

 

 

 

Share This