Ο χρυσός ανέκαμψε πάνω από τα 1.700 δολ. ανά ουγγιά καθώς το παγκόσμιο ράλι με την ενισχυμένη προτίμηση των επενδυτών σε risk assets φαίνεται να «έκανε ένα διάλειμμα», ενόψει της συνεδρίασης της Fed.

Το momentum σταμάτησε για τα assets κινδύνου την Τρίτη με το δολάριο να ενισχύεται για πρώτη φορά σε διάστημα εννέα συνεδριών, καθώς οι επενδυτές ζύγιζαν τις νέες προοπτικές για την οικονομική ανάκαμψη.

Οι προβλέψεις της Παγκόσμιας Τράπεζας υποδηλώνουν ότι πάνω από το 90% των οικονομιών θα βιώσουν ύφεση φέτος, ένας οικονομικός αντίκτυπος μεγαλύτερος από το απόγειο της Μεγάλης Ύφεσης, όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Βλέπετε μια σύντομη κάλυψη και μια ανανεωμένη αγορά επενδύσεων από ανθρώπους εντυπωσιασμένους από την ανθεκτικότητα του χρυσού», δήλωσε ο Ντέιβιντ Γκόβετ, επικεφαλής συναλλαγών πολύτιμων μετάλλων της Marex Spectron.

Ωστόσο, οι αγορές θα παραμείνουν σχετικά ισορροπημένες κατά τη διήμερη συνεδρίαση της Fed που λήγει την Τετάρτη.

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, αναμένεται να συνεχίσει την πολιτική εκτεταμένης ρευστότητας – ακόμα κι αν δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη αυτή τη στιγμή -αφήνοντας τα επιτόκια οριακά πάνω από το μηδέν.

Οι φόβοι αποπληθωρισμού άσκησαν πρόσφατα πίεση στον χρυσό, ενώ πολλοί επενδυτές εξακολουθούν να αναμένουν ότι η τεράστια δημοσιονομική και νομισματική ώθηση τελικά θα προκαλέσει άνοδο στις τιμές και θα οδηγήσει τις πραγματικές αποδόσεις ακόμη πιο κάτω, βοηθώντας τον χρυσό.

«Η στροφή προς τον χρυσό ως αντιστάθμισμα έχει νόημα αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Μάικ Μπελ, υπεύθυνος στρατηγικής στην JPMorgan Asset Management.

Το spot gold (άμεσης παράδοσης) σημείωσε άνοδο 0,6% στα 1.708,67 δολ. ανά ουγγιά στο Λονδίνο, συνεχίζοντας την ανάκαμψη του μετά από πτώση την περασμένη εβδομάδα. Τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα σημείωσαν πτώση.

Πηγή: Bloomberg

 

 

Share This