Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη αλληλεγγύης και κοινής προσέγγισης προκειμένου ν’ αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της πανδημίας.

 Η Γενική Κυβερνήτης του Καναδά Julie Payette επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, προκειμένου να την συγχαρεί για την εκλογή της στο ύπατο αξίωμα και να της εκφράσει την επιθυμία της για στενή συνεργασία στους τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η προστασία του περιβάλλοντος, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Συνεχάρη επίσης τη χώρα μας για τον συνετό τρόπο που αντιμετώπισε την πανδημία. Από την πλευρά της, η κυρία Σακελλαροπούλου αφού ευχαρίστησε την Γενική Κυβερνήτη, εξέφρασε τα συλλυπητήρια της για τα θύματα του πρόσφατου ατυχήματος καναδικού ελικοπτέρου κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στο Ιόνιο Πέλαγος.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε την ανάγκη αλληλεγγύης και κοινής προσέγγισης προκειμένου ν’ αντιμετωπισθούν οι συνέπειες της πανδημίας. Επισήμανε επίσης το άριστο επίπεδο των διμερών μας σχέσεων και αναφέρθηκε στο ρόλο της ελληνικής ομογένειας στον Καναδά, που αποτελεί γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών.

Η Γενική Κυβερνήτης συμφώνησε, επαινώντας τη δημιουργικότητα των ελληνικής καταγωγής Καναδών πολιτών, τους οποίους, ως είπε, γνωρίζει πολύ καλά, καθώς κατάγεται από το Μόντρεαλ.

Η κυρία Julie Payette ευχαρίστησε τέλος για τη στήριξη της Ελλάδος στην υποψηφιότητα του Καναδά για θέση μη μόνιμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2021-22, στις εκλογές που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή εβδομάδα.

 

 

 

 

Share This