Την επιδότηση ποσοστού των εισφορών των μισθωτών που θα ενταχθούν στον μηχανισμό “Συνεργασία” από 15/6 -σε ό,τι αφορά το διάστημα που ο εργαζόμενος δεν εργάζεται- ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως διευκρίνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης από 15 Ιουνίου μέχρι και 31 Ιουλίου, η Πολιτεία θα καταβάλει το 60% των εργοδοτικών-ασφαλιστικών εισφορών των εργαζόμενων για τον χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται.Έτσι το τοπίο των μισθών και των εισφορών το οποίο διαμορφώνεται πλέον σε σχέση με τον μηχανισμό “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ” έχει ως εξής:

Όποια επιχείρηση έχει μειωμένο τζίρο τουλάχιστον 20%, θα μπορεί να εντάξει τους πλήρως απασχολούμενους στον μηχανισμό “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”. Μειώνοντας τις ώρες εργασίας και τις αμοιβές τους έως 50%, το κράτος θα καλύπτει όχι μόνο το 60% της μείωσης των αμοιβών τους, αλλά και το 60% των εργοδοτικών εισφορών που αντιστοιχούν στο κομμάτι του μισθού που μειώνεται. Το υπόλοιπο 40% των εργοδοτικών εισφορών που αντιστοιχούν στο κομμάτι του μισθού που μειώνεται θα τα αναλάβει ο εργοδότης.

Επίσης, ο εργοδότης θα καταβάλλει κανονικά τις εισφορές που του αναλογούν στο νέο, μειωμένο μισθό που θα λάβει ο εργαζόμενος που εντάσσεται στη “ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ”.

Share This