Νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι:

Το πρόγραμμα ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με άλλα 200 εκατ ευρώ και μέχρι τέλη Ιουλίου θα καλύπτει έως το 60% των εργοδοτικών εισφορών . Αν χρειαστεί θα επεκταθεί  και Σεπτέμβριο.  Ερχόμαστε όμως να βοηθήσουμε και ως προς την εξόφληση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Οι οφειλές Μαρτίου εως Σεπτέμβριο που έχουν ανασταλλεί θα αποτελέσουν ξχωριστό σύνολο που θα αποπληρωθεί σε 12 άτοκες δόσεις ή 24 δόσεις μειωμένου επιτοκίου και μάλιστα απο το 2021.Επανερχόμαστε σε λογική επιβράβευσης φορολογουμενων. Όσοι αποπληρώνουν εφάπαξ τις υποχρεώσεις τους θα έχουν έκπτωση 2%. Στόχος να πληρώνουν λιγότερο φόρο όλοι αλλά να εξασφαλιστεί η ροή των δημόσιων ταμείων.

“Σήμερα ανακοινώνω ότι αποφασίσαμε με ΥΠΟΙΚ να αυξήσουμε αριθμό δόσεων για φόρο εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, τα φυσικά πρόσωπα θα μπορούν να αποπληρώσουν σε 8 αντί 3 δόσεων. Οι εταιρείες σε 8 αντι 6 και οι ιδιοκτήτες σε 6 αντί 5″

 

Share This