Στη δικαιοσύνη προσφεύγουν οι αεροπορικές εταιρείες British Airways, easyJet και Ryanair κατά των μέτρων καραντίνας 14 ημερών που αποφάσισε η βρετανική κυβέρνηση για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στη χώρα από το εξωτερικό, σύμφωνα με το Reuters.

Oι εταιρείες επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους ότι δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις για μια τέτοια αυστηρή πολιτική που θα έχει καταστροφικό αποτέλεσμα στον βρετανικό τουρισμό και την οικονομία και θα καταστρέψει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Οι εταιρείες ζήτησαν να εκδικασθεί η προσφυγή τους όσο το δυνατόν συντομότερα.

Οποιος φθάνει από τις 8 Ιουνίου στο Ηνωμένο Βασίλειο από το εξωτερικό πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα 14 ημερών για να αποφευχθεί η εισαγωγή νέων κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα, ένα μέτρο αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους τομείς των αερομεταφορών και του τουρισμού. Η καραντίνα των 14 ημερών θα επανεξετάζεται κάθε τρεις εβδομάδες από τη βρετανική κυβέρνηση και αφορά όλες τις αφίξεις από ξηρά, θάλασσα και αέρα είτε οι ταξιδιώτες είναι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου είτε όχι.

 

Share This