Στις 31 Δεκεμβρίου 2020 θα ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος μετά το Brexit όπως συμφώνησαν Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι Βρετανοί δεν ζήτησαν παράταση. Στις 31 Δεκεμβρίου 2020 θα ολοκληρωθεί η μεταβατική περίοδος μετά το Brexit όπως συμφώνησαν Ευρωπαϊκή Ένωση και Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς οι Βρετανοί δεν ζήτησαν παράταση.

«Μετά την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να μην ζητήσει παράταση, η μεταβατική περίοδος θα λήξει στις 31 Δεκεμβρίου 2020, σύμφωνα με τις διατάξεις της συμφωνίας αποχώρησης» αναφέρεται σε κοινή δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

Της δήλωσης προηγήθηκε τηλεδιάσκεψη που είχε ο βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Δον Ντερ Λάιεν, και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. Παράλληλα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι απαιτείται νέα δυναμική στις συνομιλίες για τις μελλοντικές τους σχέσεις.

«Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι απαιτείται νέα δυναμική. Υποστήριξαν τα σχέδια που συμφώνησαν οι επικεφαλής διαπραγματευτές για την εντατικοποίηση των συνομιλιών τον Ιούλιο και τη δημιουργία των πιο ευνοϊκών προϋποθέσεων για τη σύναψη και την επικύρωση μιας συμφωνίας πριν από το τέλος του 2020» υπογραμμίζεται στην κοινή δήλωση.

 

 

 

Share This