Της Alexandra Sternlicht

Οι νεκροί από κορονοϊό στις ΗΠΑ θα μειωθούν την περίοδο Ιουνίου-Ιουλίου, τον Αύγουστο θα παραμείνουν σε σταθερά επίπεδα, αλλά θα αυξηθούν από τον Σεπτέμβριο έως τον Οκτώβριο, σύμφωνα με το μοντέλο προβλέψεων που χρησιμοποιεί για την πανδημία η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Σημαντικά γεγονότα
-Το μοντέλο προβλέψεων, το οποίο συχνά επικαλείται ο Λευκός Οίκος, αναφέρει πως οι θάνατοι θα φτάσουν τις 169.890 την 1η Οκτωβρίου, αν και αυτές οι προβλέψεις κυμαίνονται μεταξύ 133.020 και 274.972 νεκρών.

-Αν και το μοντέλο προβλέψεων δείχνει πως οι ημερήσιοι θάνατοι θα φτάσουν τους 650 έως τις 17 Σεπτεμβρίου, αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από το προηγούμενο υψηλό ρεκόρ των 2.278 νεκρών στις 15 Απριλίου.

-Λόγω των διαδηλώσεων για τη φυλετική δικαιοσύνη, του συνωστισμού και των δημόσιων συναθροίσεων, αλλά και εξαιτίας της απουσίας εμβολίου, ένας επιστήμονας υγείας δήλωσε στο CNN πως οι συνολικοί θάνατοι από τον COVID σχεδόν θα διπλασιαστούν έως τον Σεπτέμβριο.

-“Θα καταγράψουμε επιπλέον 100.000 θανάτους έως τον Σεπτέμβριο”, ανέφερε ο Δρ Ashish Sha, επικεφαλής του Παγκοσμίου Ινστιτούτου Υγείας του Χάρβαρντ.

-“Εάν οι ΗΠΑ δεν μπορέσουν να ελέγξουν την αύξηση των θανάτων τον Σεπτέμβριο, ίσως αντιμετωπίσουμε χειρότερες καταστάσεις τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο και τους επόμενους μήνες, εάν η πανδημία, όπως περιμένουμε, ακολουθήσει την εποχικότητα της πνευμονίας”, είπε από την πλευρά του ο Δρ Christopher Murray από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον.

Μεγάλα νούμερα
Οι ΗΠΑ, αυτήν τη στιγμή, έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με πάνω από 113.000 νεκρούς, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins.

Η επιστροφή στην κανονικότητα έφερε νέα κρούσματα
Τα κρούσματα κορονοϊού έχουν αυξηθεί σε 14 πολιτείες, στις οποίες περιλαμβάνονται η Μοντάνα, η Χαβάη και η Αλάσκα. Οι υγειονομικές αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την Αριζόνα, όπου τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν 115% από τότε που η πολιτεία επέστρεψε στην κανονικότητα, αλλά οι ΜΕΘ έχουν ήδη εξαντληθεί. Εν τω μεταξύ, τα διαγνωστικά τεστ καθυστερούν πάρα πολύ, με αποτέλεσμα, όπως φοβούνται οι ειδικοί, τα κρούσματα να είναι περισσότερα από όσα έχουν καταγραφεί.

Πηγή: Forbes

 

Share This