Η κυβέρνηση της Ισπανίας θα διαθέσει 2,5 δισ. ευρώ για τη στήριξη του τουρισμού, επεκτείνοντας τις προσπάθειές της για την προστασία βασικών τμημάτων της οικονομίας της χώρας.

Η νέα πιστωτική γραμμή για τον τουρισμό ανακοινώνεται μία μέρα μετά την παρουσίαση από τον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ του πακέτου ενίσχυσης της αυτοκινητοβιομηχανίας ύψους 3,75 δισ. ευρώ. Οι δύο αυτοί κλάδοι (η αυτοκινητοβιομηχανία και ο τουρισμός) αντιπροσωπεύουν περίπου το 22% του ΑΕΠ της Ισπανίας.

«Λάβαμε ειδικά μέτρα για τις τουριστικές εταιρείες», δήλωσε σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Μαρία Ιησού Μοντέρο, προσθέτοντας ότι «έχουν λάβει το μεγαλύτερο μέρος των πιστωτικών γραμμών» που έχουν εγκριθεί από την κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση της Ισπανίας επεκτείνει την παροχή ενισχύσεων εν μέσω προβλέψεων από την κεντρική τράπεζα της χώρας ότι η οικονομία θα μπορούσε να συρρικνωθεί έως και το 15% το 2020.

Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί το πέμπτο και τελευταίο τμήμα των πιστωτικών γραμμών με κρατική εγγύηση που έχει εγκρίνει η κυβέρνηση. Το σύνολό τους ανέρχεται στα 15,5 δισ. ευρώ, με το ήμισυ περίπου του ποσού να προορίζεται για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους.

Πηγή: Bloomberg

 

 

Share This