Στα 190 εκατ. αναμένεται να φτάσουν οι συνδρομές παγκοσμίως στο δίκτυο 5G μέχρι το τέλος του 2020, εκτιμά η Ericsson, και στα 2,8 δισ. μέχρι το τέλος του 2025, εξαιτίας αλλαγών στην εργασιακή συμπεριφορά που έφερε η πανδημία του κορονοϊού.

Στο τελευταίο report της η εταιρεία εξοπλισμού τηλεπικοινωνιών δήλωσε πως ενώ η αύξηση των συνδρομών 5G σε ορισμένες αγορές έχει επιβραδυνθεί ως αποτέλεσμα της πανδημίας, αυτό αντισταθμίζεται από άλλες αγορές όπου επιταχύνεται.

“Η εξάπλωση του κορονοϊού έχει οδηγήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να αλλάξουν τις δουλειές τους καθημερινά και σε πολλές περιπτώσεις να εργάζονται ή να μελετούν από το σπίτι”, τόνισε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος και επικεφαλής δικτύων της Ericsson, Fredrik Jejdling.

“Πέρα από την μέτρηση της επιτυχίας των συνδρομών 5G, η επίδρασή της τελικά θα κριθεί από τα οφέλη που φέρνει στους ανθρώπους και στις επιχειρήσεις. Η τεχνολογία 5G δημιουργήθηκε για καινοτομία και αυτή η κρίση έχει αναδείξει την πραγματική αξία της συνδεσιμότητας και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην επανέναρξη των οικονομιών”.

 

Share This