Η γερμανική ταξιδιωτική εταιρεία TUI ανέφερε ότι οι διακοπές για τους Γερμανούς, Βέλγους, Ολλανδούς και Ελβετούς πελάτες της ξεκίνησαν και πάλι, μετά από μήνες lockdown σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς καταγράφει αύξηση κρατήσεων από αυτές τις χώρες.

Ωστόσο, οι αριθμοί αυτό το καλοκαίρι θα είναι πολύ πίσω σε σχέση με το περσινό, ανέφερε ανακοίνωση της εταιρείας, προβλέποντας ότι φέτος θα λειτουργήσει περίπου στο 30% της δυναμικότητάς της.

Πάντως αναφέρει ότι έχει ήδη πουλήσει το 25% των διαθέσιμων τουριστικών πακέτων για φέτος.

Η πανδημία του κορωνοϊού πάγωσε την τουριστική βιομηχανία και οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες και εταιρείες διακοπών δεν περιμένουν να επανέλθει πλήρως για χρόνια.

Η TUI δήλωσε τον Μάιο ότι θα μειώσει κατά 8.000 τις θέσεις εργασίας, σε μια προσπάθεια να μειώσει μειώσει το κόστος της κατά 30% για να επιβιώσει από την κρίση.

Η επανεκκίνηση των διακοπών, που έκανε η TUI χθες με δύο πτήσεις μεταξύ Γερμανίας και Μαγιόρκα στην Ισπανία, θα είχε ως αποτέλεσμα άμεση εισροή κεφαλαίων κίνησης και θα είχε θετικό αντίκτυπο στο πάγιο κόστος μετρητών, δήλωσε σήμερα η TUI.

«Έχουμε δει μια αξιοσημείωτη αύξηση των κρατήσεων για τις καλοκαιρινές διακοπές μας κατά την τελευταία εβδομάδα με τη Γερμανία και το Βέλγιο να καταγράφουν έντονη άνοδο κάθε εβδομάδα», δήλωσε η TUI.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης αρχίζει να ανοίγει και πάλι τα σύνορα, η Βρετανία, η οποία μαζί με τη Γερμανία είναι μια από τις μεγαλύτερες αγορές της TUI, έχει θέσει σε εφαρμογή έναν κανόνα καραντίνας 14 ημερών που εμποδίζει τα ταξίδια.

Η TUI ανέφερε ότι αναμένει να ξαναρχίσουν οι αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και των σκανδιναβικών χωρών αργότερα το καλοκαίρι.

 

 

Share This