Ένα δεύτερο κύμα απωλήσεων εν μέσω της χαμηλής ζήτησης και των αδύναμων εφοδιαστηκών αλυσίδων κράτησε τις αιτήσεις για το επίδομα ανεργίας των ΗΠΑ σε υψηλά επίπεδα, ενισχύοντας τις ανυσηχίες ότι η οικονομία της χώρας θα αντιμετωπήσει μια μακρά και δύσκολή διαδικασία ανάκαμψης από την πανδημία του κορωνοϊού.

Οι αιτήσεις για τα επιδομάτα ανεργίας έφτασαν τα 1,5 εκατ. την προηγούμενη εβδομάδα (μέχρι τις 13 Ιουνίου), λιγότερες βέβεαια από τις 1,56 εκατ. αιτήσεις που έγιναν την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας της χώρας.

Πρόκειται για την 11η συνεχόμενη εβδομάδα όπου ο αριθμός των αιτήσεων μειώνεται, έπειτα από τον εξωφρενικό αριθμό των αιτήσεων (6,8 εκατ) στα τέλη Μαρτίου. Το γεγονός όμως ότι παραμένει πάνω από το όριο του 1,5 εκατομμυρίου για 13η εβδομάδα είναι ανησυχιτικό.

Οι εκτιμήσεις για τις αιτήσεις ανεργίας έκαναν λόγο για 1,3 εκατ. για την προηγούμενη εβδομάδα. Επιπλέον, οι αύξηση των αιτήσεων συνεχίζεται παρά το γεγονός ότι οι περισσότερες πολιτείες έχουν προβεί σε άρση των Lockdown, με τις προσλήψεις να σημειώνουν αύξηση κατά 2,5 εκατ. τον Μάιο.

Τα άτομα που λαμβάνουν τα επιδόματα ανεργίας για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, μειώθηκαν στα 20,5 εκατομμύρια, μια μείωση κατά 62.000 σε σχέση με την πρώτη εβδομάδα του μήνα.

 

Share This