Η βρετανική κυβέρνηση θα εγκαταλείψει το συγκεντρωτικό μοντέλο της εφαρμογής της για την ιχνηλάτηση των κρουσμάτων κορωνοϊού και θα μεταβεί σε ένα με βάση την τεχνολογία που παρέχεται από την Apple και την Google, ανέφερε το BBC την Πέμπτη.

Οπως μεταδίδει το Reuters, η Apple και η Google έχουν συζητήσει με τη Βρετανία σχετικά με την τεχνολογία, η οποία χρησιμοποιεί ένα αποκεντρωμένο μοντέλο. Ο επικεφαλής του προγράμματος του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η συγκεντρωτική εφαρμογή μπορεί δυνητικά να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα κρούσματα της Covid-19, αλλά προσφέρει λιγότερη ιδιωτικότητα από τις αντίπαλες αποκεντρωμένες εφαρμογές.

Η Apple και η Google έχουν απαγορεύσει στις Αρχές να χρησιμοποιούν την τεχνολογία τους -από τη συλλογή δεδομένων θέσης GPS μέχρι και την εισαγωγή προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Το μοντέλο των τεχνολογικών εταιρειών έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πάνω από 20 χωρών, αν και ορισμένοι από τους περιορισμούς που έχουν επιβάλει έχουν απογοητεύσει τις κυβερνήσεις, καθώς οι δύο κορυφαίοι κατασκευαστές smartphone στον κόσμο μειώνουν τη δυνατότητα της τεχνολογίας, δίνοντας προτεραιότητα στο απόρρητο των χρηστών.

Η τρέχουσα εφαρμογή στο Ηνωμένο Βασίλειο δοκιμάζεται στη Νήσο Γουάιτ, στα νότια της Αγγλίας.

Οι υπουργοί παραδέχτηκαν ότι η εφαρμογή είχε τεχνικά ζητήματα, πράγμα που σήμαινε ότι δεν ήταν έτοιμη για χρήση εγκαίρως στις 28 Μαΐου.

 

Share This