Η αγορά ομολόγων της Κίνας είναι η εξαίρεση, αναφέρει ο Χάιντεν Μπρίσκο της UBS, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν το κυνήγι των αποδόσεων.

Μεγάλες κεντρικές τράπεζες έχουν κάνει δραστικά βήματα, όπως η μείωση ή η διατήρηση επιτοκίων σε ιστορικά χαμηλά, για να υποστηρίξουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές έναντι της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η απόδοση του κινεζικού 10ετούς το απόγευμα της Παρασκευής (ώρα Σιγκαπούρης) ήταν στο 2,913%.
«(Στην Κίνα) έχουμε μια από τις υψηλότερες ονομαστικές αποδόσεις στον κόσμο και… πολύ, πολύ σημαντικό για τους επενδυτές ομολόγων, έχει μια από τις υψηλότερες πραγματικές αποδόσεις στον κόσμο», ανέφερε ο Μπρίσκο, μιλώντας στο CNBC.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η μεγαλύτερη ανησυχία για τους επενδυτές αυτή τη στιγμή είναι η αντιστάθμιση των περιουσιακών στοιχείων κινδύνου.

«Με τις περισσότερες αγορές ομολόγων σχεδόν στο μηδέν ή σε βαθιά αρνητικές αποδόσεις, θα πρέπει να βρουν διεξόδους κέρδους».

Συγκριτικά, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς είναι μόλις στο 0,7019%. Στην Ιαπωνία, η απόδοση του 10ετούς ήταν στο 0,011% ενώ στο γερμανικό 10ετές εξακολουθεί να είναι αρνητική.

«Για εμάς, η κινεζική αγορά ομολόγων μοιάζει με την κορυφαία αγορά ομολόγων σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο», σχολίασε ο Μπρίσκο, ενώ ερωτηθείς αν οι κινεζικές αρχές επέτρεψαν στις κινεζικές εταιρείες να συγκεντρώσουν χρήματα πολύ εύκολα, απάντησε ότι αυτό συμβαίνει σε όλο τον κόσμο. Και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, θέλουν να σιγουρευτούν ότι αυτές οι εταιρείες πρέπει να επιβιώσουν, να ξανανοίξουν τις πόρτες τους και να ξαναδεχτούν πίσω τους εργαζόμενους ώστε να αρχίσουν να παράγουν ξανά.»

Την ίδια ώρα, η UBS επισημαίνει ότι η κινεζική κυβέρνηση ήταν «πολύ πιο ελεγχόμενη» από το αναμενόμενο.

«Υπάρχει μια συσσώρευση χρέους, αλλά δεν είναι σαν αυτό που βλέπουμε στην Ευρώπη ή τις ΗΠΑ. Είναι πολύ πιο ισορροπημένο», είπε.

 

 

Share This