Απαισιόδοξα παραμένουν τα βρετανικά νοικοκυριά για τις οικονομικές τους προοπτικές εξαιτίας των επιπτώσεων του κορονοϊού, αλλά είναι λιγότερο απαισιόδοξα από ό,τι ήταν τον Μάιο και τον Απρίλιο, όταν ο σχετικός δείκτης διαμορφώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων οκτώ ετών.

Ο μηνιαίος δείκτης της IHS Markit για τα οικονομικά των νοικοκυριών ήταν αντίστοιχος με άλλα στοιχεία τα οποία υποδηλώνουν μια μετριοπαθή ανάκαμψη από την κατάρρευση της οικονομικής παραγωγής κατά 20% τον Απρίλιο.

Ο δείκτης σημείωσε άνοδο στις 40,7 μονάδες τον Ιούνιο από τις 37,8 μονάδες τον Μάιο, αλλά παραμένει χαμηλότερα από τον μέσο όρο προ κορονοϊού, στις μόλις κάτω των 45 μονάδων.

“Είναι καθησυχαστικό να βλέπουμε τον δείκτη να ανακάμπτει τον Ιούνιο, καθώς υποδηλώνει ότι η οικονομικές δυσχέρειες που παρατηρήθηκαν στο ζενίθ του lockdown, χαλαρώνουν. Ωστόσο, φαίνεται ότι τα νοικοκυριά βρίσκονται ακόμη αντιμέτωπα με σειρά δυσκολιών”, τόνισε ο οικονομολόγος της Markit, Joe Hayes.

Τα νοικοκυριά είναι ιδιαίτερα ανήσυχα για την ασφάλεια των θέσεων εργασίας, σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθη σε 1.500 ενήλικες μεταξύ 11-15 Ιουνίου.

 

Share This