Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει το τελευταίο διάστημα για  2.000 ιδιοκτήτες θέσεων πάρκινγκ σε πολυκατοικίες ,που έχουν χτιστεί στις δεκαετίες του ’70 του ’80 αλλά και του ’90, καθώς και δεκάδες χιλιάδες στους υπόλοιπους δήμους του Λεκανοπεδίου αλλά και σε πόλεις της Ελλάδας.

Tο Κτηματολόγιο ,όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ, Στράτος Παραδιάς στην εφημερίδα «Τα Νέα», απορρίπτει τις δηλώσεις τους με συνέπεια να βρίσκονται κυριολεκτικά στον “αέρα’ και απειλούνται να τις χάσουν.

Πρόκειται για θέσεις στάθμευσης που έχουν τα δικά τους χιλιοστά ακόμη κι αν δημιουργήθηκαν και μεταβιβάστηκαν σε χρόνο που αυτό επιτρεπόταν χωρίς κανένα περιορισμό.

Έτσι ο αριθμός αυτός με τη συνέχιση της διαδικασίας κτηματογράφησης, ιδιαίτερα στα προάστια της Αττικής θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο.

Το πρόβλημα το αναγνωρίζει και ο ανάδοχος που διενεργεί την ανάρτηση στον Δήμο Αθηναίων. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας, Γιώργο Δημητρίου, αυτές οι θέσεις στάθμευσης δεν μπορούν να καταγραφούν εάν προηγουμένως δεν επιλυθεί το πρόβλημα της κυριότητας. Επί του θέματος δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως το Κτηματολόγιο.

Share This