Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δώσει καμία εντολή να μειωθούν τα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό, ανέφερε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος, προσπαθώντας να ανασκευάσει τη έκκληση του Αμερικανού προέδρου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του συγκέντρωσης στην Τάλσα ότι να γίνονται λιγότεροι έλεγχοι ώστε να μειωθεί και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στις ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Τάλσα, ο Τραμπ τόνισε ότι ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων που καταγράφονται στις ΗΠΑ οφείλεται στον μεγάλο αριθμό των τεστ που διενεργούνται και πρόσθεσε ότι έχει ζητήσει από τους ειδικούς να μειώσουν τον αριθμό των διαγνωστικών ελέγχων.

“Ήταν ένα σχόλιο εν είδει αστεϊσμού”, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνάνι.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου πρόσθεσε ότι ο Τραμπ δεν έχει δώσει εντολή τους αξιωματούχους της κυβέρνησης να επιβραδύνουν το ρυθμό διενέργειας των διαγνωστικών ελέγχων για τον κορονοϊό.

“Δεν έχει ζητήσει κάτι τέτοιο. Οποιαδήποτε νύξη ότι τα τεστ έχουν περιοριστεί δεν βασίζεται στην πραγματικότητα”, πρόσθεσε η ΜακΕνάνι.

 

Share This