Διευθύνων Σύμβουλος της Daimler AG Όλα Καελένιους σχεδιάζει ένα νέο πρόγραμμα μείωσης κόστους με τη μείωση 10.000 επιπλέον θέσεων εργασίας έως το 2025, ανέφερε το περιοδικό Automobilwoche, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές της εταιρείας.

Η αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει να αναθέσει σε τρίτους υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφοριών και να μειώσει τις θέσεις εργασίας στην έρευνα και ανάπτυξη, σύμφωνα με το περιοδικό.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ένα σχέδιο για τη μείωση του εργατικού δυναμικού της κατά 10.000 έως το 2022 με σκοπό τη μείωση των δαπανών προσωπικού κατά 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ (1,6 δισεκατομμύρια δολάρια).

Η Daimler, η οποία είχε περίπου 299.000 υπαλλήλους στο τέλος του 2019, αμφισβήτησε το δημοσίευμα του περιοδικού.

«Αυτό που έχομε δηλώσει είναι μόνο ο στόχος μας για εξοικονόμηση 1,4 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Joerg Howe, επικεφαλής επικοινωνιών της αυτοκινητοβιομηχανίας. «Οτιδήποτε άλλο είναι κερδοσκοπία εκ μέρους του περιοδικού Automobilwoche».

Η Automobilwoche ανέφερε επίσης ότι η Volkswagen AG θα μεταφέρει μέρος της παραγωγής των εμπορικών οχημάτων της στην Πολωνία και θα «κόψει» περίπου 5.000 υπαλλήλους στο κύριο εργοστάσιο παραγωγής της στη Γερμανία.

Πηγή: Bloomberg

 

 

Share This