Η γερμανική αεροπορική Lufthansa θα επιδιώξει να αποφύγει την καθήλωση των αεροσκαφών της και τη χρεοκοπία, δήλωσε την Κυριακή ο CEO, Carsten Spohr, λίγο πριν την κρίσιμη συνάντηση του βασικού μετόχου της εταιρείας και της γερμανικής κυβέρνησης για τους όρους της διάσωσης ύψους 9 δισ. ευρώ.

Έχοντας δεχθεί βαρύ πλήγμα λόγω της πολύμηνης πτώσης των ταξιδιών λόγω του κορονοϊού, ο δισεκατομμυριούχος μέτοχος, Heinz Hermann Thiele, πρόκειται να συναντηθεί με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών σήμερα, ώστε να συζητήσουν τις αντιρρήσεις του πρώτου αναφορικά με την κρατική διάσωση, όπως ανέφερε πηγή σύμφωνα με το Reuters. Ως εναλλακτική στο να πάρει το γερμανικό Δημόσιο άμεσα μερίδιο στην Lufthansa, ο Thiele έχει προτείνει μια έμμεση συμμετοχή μέσω της κρατικής αναπτυξιακής τράπεζας KfW.

Σε επιστολή τους προς τους εργαζομένους, ο Spohr ανέφερε ότι η αεροπορική βρίσκεται σε εντατικές συνομιλίες με την κυβέρνηση και μεγαλομετόχους που είχαν «ξεκάθαρο στόχο να βρουν μια ικανοποιητική λύση για την εταιρεία μας και όλους τους συμμετέχοντες πριν την Πέμπτη», όταν θα πραγματοποιηθεί μια έκτακτη συνάντηση των μετόχων.

Εκφράζοντας την επιθυμία του να αποφύγει τη χρεοκοπία, είπε: «Είμαι βέβαιος ότι είναι ένας στόχος που μας ενώνει όλους», με το σχέδιο διάσωσης να απαιτεί τη στήριξη άνω των 2/3 των μετόχων.

Επιμέλεια: Ελπίδα Πουρναρά

 

 

Share This