Κινηματογράφοι, μουσεία και γκαλερί στην Αγγλία θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν από τις 4 Ιουλίου, θα ανακοινώσει εντός της ημέρας, περιγράφοντας ποιοι κλάδοι της οικονομίας μπορούν να ανοίξουν ξανά ενώ θα ανακοινώσει και τα ευρήματα μιας μελέτης για την κοινωνική αποστασιοποίηση.

Τα κρούσματα και οι θάνατοι στη χώρα που ήταν μια από τις χειρότερα πληττόμενες από την πανδημία, μειώνονται διαρκώς.

Όπως μεταδίδει το Reuters, την 4η Ιουλίου έχει προγραμματιστεί το τελευταίο στάδιο του ανοίγματος της οικονομίας και θα επιτραπεί η επαναλειτουργία σημείων που θεωρείται ότι έχουν μεγάλο ρίσκο σε ό,τι αφορά τον συνωστισμό, όπως χώροι τέχνης. Η επαναλειτουργία τους πάντως θα γίνει με κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Οσο περισσότερους (τομείς) ανοίγουμε, τόσο πιο σημαντικό είναι να ακολουθούν όλοι τις οδηγίες κοινωνικής απόστασης. Δεν θα διστάσουμε να αντιστρέψουμε αυτά τα βήματα αν ο ιός βγει εκτός ελέγχου», αναφέρει πηγή από το γραφείο του Μπόρις Τζόνσον.

Η ομιλία του Τζόνσον αναμένεται σήμερα το απόγευμα. Θα αναφερθεί και στα ευρήματα ευρήματα μιας επισκόπησης σχετικά με το εάν θα χαλαρώσουν τα ισχύοντα μέτρα για κοινωνική αποστασιοποίηση 2 μέτρων μεταξύ των ατόμων.

Ο Τζόνσον αντιμετώπισε εσωκομματικές πολιτικές πιέσεις , αλλά και πιέσεις από επιχειρήσεις να εγκαταλείψει τον κανόνα των δύο μέτρων.

Ο υπουργός Οικονομικών, Ρίσι Σουνάκ, αναγνώρισε ότι η χαλάρωση του κανόνα θα έκανε τεράστια διαφορά για πολλές επιχειρήσεις. Παμπ, εστιατόρια και άλλες επιχειρήσεις του τομέα φιλοξενίας ζήτησαν να μειωθεί η απόσταση στο ένα μέτρο – το ελάχιστο που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

 

 

Share This