Η ισπανική κυβέρνηση εμμένει στην προηγούμενη “συνετή” πρόβλεψή της για σταδιακή ανάκαμψη της χώρας κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2020, έπειτα από τον σοβαρό αντίκτυπο που είχε στην οικονομία της η πανδημία του κορονοϊού, δήλωσε σήμερα η υπουργός Οικονομίας Νάδια Καλβίνιο.

Η Καλβίνιο τόνισε πως παρά τις πρόσφατες ευνοϊκές ενδείξεις στα στοιχεία της αγοράς εργασίας, η κυβέρνηση δεν προτίθεται να μεταβάλει τις προβλέψεις της για μία συρρίκνωση 9,2% το 2020, όπως ανακοινώθηκε στις αρχές Μαΐου.

“Οι προβλέψεις μας είναι συνετές και οι ενέργειές μας είναι σωστές (…) εάν η ανάκαμψη συνεχισθεί στην Ευρώπη χωρίς σημαντικά πισωγυρίσματα, η ανάκαμψη θα επιταχυνθεί σταδιακά κατά τη διάρκεια του δεύτερου εξαμήνου του έτους και καθ ‘όλη τη διάρκεια του 2021”, δήλωσε η Καλβίνιο στο Κοινοβούλιο.

Η Καλβίνιο διατύπωσε τα σχόλιά της λίγο πριν τη δημοσίευση από το ΔΝΤ της πρόβλεψής του για οικονομική ύφεση 12,8% στην Ισπανία φέτος, λόγω των επιπτώσεων του κορονοϊού.

Ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Ισπανίας δήλωσε χθες πως η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει το δεύτερο εξάμηνο και στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσε να αυξηθεί 16% στο τρίτο τρίμηνο εν σχέσει προς τους προηγούμενους τρεις μήνες.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

 

Share This